Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | 13 забавно-страшни и страшно-забавни филми, които да гледате в края на октомври

13 забавно-страшни и страшно-забавни филми, които да гледате в края на октомври

Аз детето | 2019-10-24

13 забавно-страшни и страшно-забавни филми, които да гледате в края на октомври

Всички вече, при това не само ние и хората в Америка, но и по целия свят все повече очакваме края на октомври, за да се маскираме и да похапнем малко повече сладки неща. Всички очакваме Хелоуин, защото това е просто още един повод да направим нещо различно и забавно, което определено не ни се случва всеки ден. Но за тези от вас, които не са чак толкова навътре в този празник и определено няма да отделят 3 часа да се маскират имаме друго интересно предложение. Можете просто да се позабавлявате като изгледате 2-3 тематични филма. Можете да започнете дори и още днес – по един филм на ден, все пак всеки има нужда от малко забавление. И докато възрастните ще гледат филми със страховити заглавия като „Нощта на живите мъртви“, които не само, че не са чак толкова страшни, но са и направо гадни, ви предлагаме нашите 13 любими страшно-забавни и забавно-страшни филми за деца. Някои от тях най-вероятно сте гледали, може би повече от един път, но пък защо да не повторите отново. Все пак, когато нещо си е хубаво... то си е хубаво... и можеш да го гледаш отново и отново.

„Таласъми ООД“

Какво ще стане, ако страшните чудовища, живеещи под леглото ви, всъщност се страхуват от вас? Огромното чудовище със синя козина Съли и неговият едноок асистент Майк са наети в „Таласъми ООД“ – фабрика за обработка на детски писъци. Тяхната работа е да плашат човешките деца, защото техните писъци помагат на техния чудовищен свят да процъфтява. Но какво се случва, когато детето не се страхува – и следва чудовищата обратно към света им? Доста забавни случки!

„Полет с метла“

Тази популярна детска книга вече е анимационен филм. Присъединете се към любезната вещица, която кани множество животни на разходка на метлата си. Това обаче е само началото – скоро животните и вещицата ще трябва да се изправят срещу страшен дракон и... Ще видите сами!

„Кутийковците“

Героите идват във всякакви форми и размери, дори и като кутии! Тези пакостливи и добросърдечни същества с любов са отгледали човешко момче, което са кръстили Яйцето в пещерата си под оживените улици на Чийзбридж. Спокойният им живот внезапно се прекратява, когато злият Арчибалд Снатър решава да улови нежните особняци. От Яйцето и неговия приятел, Мечо, зависи да спаси странните същества, които той нарича семейство.

„Хотел Трансилвания“

В луксозния курорт на Дракула не се допускат хора. Хотел „Трансилвания“ е добре скрито място, където чудовища и техните семейства идват да си почиват! Един специален уикенд Дракула кани всички свои приятели – Франкенщайн и съпругата му, мумията, Невидимият човек, семейство Върколак и много други – да отпразнуват 118-ия рожден ден на дъщеря му Мейвис. Всичко е забавление и игри, докато обикновен човек се натъква на хотела и се вмъква на партито им. Разбира се, Дракула може да е добър към чудовища, но какво ще направи с човека?

„Уолъс и Громит: Проклятието на заека“

Уолъс и Громит, прочутото дуо в много анимационни филми от Англия. И този път те се впускат в най-голямото си и най-добро приключение! Точно преди голямото състезание за гигантски зеленчуци, продукцията на града е заплашена от гарван, нощно животно, известно като Were-Rabbit. Могат ли Уолъс и Громит да спрат Were-Rabbit, преди да е станало твърде късно?

„Pooh`s Heffalump Halloween Movie“

Това е първият Хелоуин за много от обитателите на Голямата гора и те са доста изплашени. Особено когато Мечо Пух им разказва легендата за чудовище, което наричат Гобъл. И какво правиш, когато смяташ, че в дома ти има голямо и страшно чудовище? Събираш приятелите си и излизате навън, за да го хванете. Освен свежия си хумор и пухкави герои, филмът за Хелоуин на Пух има някои ценни уроци, които ще ви научат как да се отървете от страховете си.

„Най-непохватната вещица“

Филмът, по книгите за „Най-непохватната вещица“, ще ви отведе в училище за магьосничество, където учениците взимат уроци по предмети като чар и отвари. (Това напомня ли ви за друга поредица?) Всъщност тук няма нищо толкова страшно, но пък всичко е много забавно, а и кой знае, можете да научите някоя и друга интересна рецепта за вълшебна отвара.

„It`s the Great Pumpkin, Charlie Brown“

Хелоуинският на Чарли Браун е абсолютно задължителен на Хелоуин. Най-добрият приятел на Чарли, Линус, прекарва нощта на Хелоуин в очакване на пристигането на Голямата тиква, фигура, подобна на Дядо Коледа, която посещава децата на 31 октомври. Но дали раздава подаръци или нещо друго, ще разберете сами!

„Фокус-мокус“

Бет Мидлър, Сара Джесика Паркър и Кати Наджими играят три сестри, които са върнати към живота си 300 години, след като са били осъдени за магьосничество на съдебните процеси за вещици в Салем. Както обикновено се случва, плановете им да отмъстят на обществото като цяло са осуетени от група от уморени тийнейджъри. От излизането си филмът се превърна в нещо като традицията на Хелоуин, появявайки се по телевизията през целия месец октомври.

„Каспър“

Как можете да се страхувате от призраци, когато призракът е малко момче на име Каспър? Кристина Ричи участва в този старичък, но чудесен филм за младо момиче на име Кат, което се сприятелява с много приятелски настроен призрак. Историята започва с раздразнителна жена, г-жа Каригън, която наследява стара, разклатена къща в Нова Англия от починалия си баща. Но къщата е обитавана от (не толкова страшния) дух Каспър. Кат и Каспър стават най-добри приятели и им се случват доста забавни приключения.

„Кошмарът преди Коледа“

„Кошмарът преди Коледа“ е американски стоп моушън музикален фентъзи филм, режисиран от Хенри Селик и съпродуциран от Тим Бъртън. В него се разказва за Джак Скелингтън, жител на град Хелоуин, който отваря портал къмград Коледа и решава да чества празника, но с ужасяващи последици.

Поредицата за Хари Потър

Зад експлозивно популярната поредица от книги от Роулинг идва еднакво популярната филмова поредица, която следва Хари Потър, момче магьосник, докато балансира училище с побеждаването на своя враг, лорд Волдемор, който е готов да унищожи света. Сами знаете колко приключения, духове, магьосници и други страшнички неща ви очакват.



Коментари
1 коментар

Буми , ,

Публикувано на 02.03.2022

Само един от флимите съм гледала познайте кой!:)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град