новини детски

Начало | новини детски | 3-годишно дете стана член на Менса

3-годишно дете стана член на Менса

Аз детето | 2020-01-24

3-годишно дете стана член на Менса

Момченце на 3 години от Малайзия, живеещо във Великобритания, стана най-младият член на Менса Великобритания, най-голямото и най-старо международно общество в света, съобщи CNN. Мухамад Хариз Наджим беше поканен да се присъедини към Менса след среща с психолог и оценка от 142 на теста за интелигентност. „Браво на Хариз за поканата да се присъедини към Менса. Той очевидно е блестящ млад мъж и с удоволствие го посрещаме при нас”, каза Джон Стивънъдж – изпълнителен директор на Менса Великобритания.

За да стане член на британската Менса, човек трябва „да демонстрира коефициент на интелигентност в най-добрите два процента от населението“, според уебсайта им. Менса IQ тестът е предназначен за деца и възрастни над 10 години и половина. Децата под 10 години трябва да бъдат оценявани от образователен психолог, за да се определи техният IQ резултат.

Майката на Хариз, която е инженер и живее в Дърам, Англия, заяви, че синът ѝ е като всички останали деца. „Обича да рисува и да чете книги, харесва изкуството и различни занаяти, както и да пее”, споделя тя.

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град