игри за навън

Начало | игри за навън | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – игра на плажен боулинг

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – игра на плажен боулинг

Аз детето | 2019-08-13

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – игра на плажен боулинг

Ще ходите ли на море този месец? Повечето хора правят точно така! Какво ще кажете точно там, на плажа, да си организирате и една незабравима игра на боулинг. Вярвате или не, това е най-подходящото място за тази игра: най-вече, защото ще имате неограничен брой кегли, ще сте навън на слънце и кой знае можете да си намерите и ново приятелче.

Ако искате да е по-забавно, поканете повече деца, дори тези, които не познавате, убедени сме, че ще проявят интерес към играта. За самата нея ще ви трябват надуваема топка и празна чаша или кофичка, за направата на кеглите.

Направете 10 кегли, като напълните чаша с влажен пясък (добавете вода, ако пясъкът е твърде сух, за да задържи формата). Внимателно обърнете чашата с отвора надолу и леко притиснете. След това внимателно изтеглете нагоре чашата. Подредете „кеглите“ като триъгълник с една кегла отпред, две зад нея, след това три зад двете и четири зад трите. Начертайте линия в пясъка на около 7-8 метра разстояние. След това всеки играч има шанс за две хвърляния, с които трябва да се стреми да събори или разруши в случая, колкото се може повече пясъчни кегли. Победител е този, който разруши повече. И не забравяйте, преди всяко хвърляне трябва да направите нови кегли. Това може би е най-досадната част от играта, но ще видите, че ако сте с много приятели дори няма да я усетите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град