За родители

Начало | За родители | 6 трика, които ще направят живота на всеки родител по-лесен

6 трика, които ще направят живота на всеки родител по-лесен

Аз детето | 2019-10-25

6 трика, които ще направят живота на всеки родител по-лесен

Скучае ли детето ви, когато пътувате? Независимо дали е на близко разстояние или до друг град, често се случва децата да умират от скука и непрекъснато да питат кога ще стигнете или просто да се лигавят, поради липса на нещо друго. А какво ще кажете, когато пък се налага да лепят нещо с лепило, например искат да направят картичка и няма как да им откажете такава творческа дейност... преди обаче да се сетите как после трябва да чистите лепило от ръцете на хлапето и да го стържете от бюрото. Определено гледането на дете всеки ден си е приключение, дори и то да е най-послушното на света се случват всякакви неща, които ви се иска просто да изчезнат. Това всъщност е доста лесно! Само трябва да знаете няколко необичайни, но много полезни трика, които са предназначени да улеснят живота на родителите и да освободят повече време за съвместни дейности и комуникация. При това ги тествахме лично и определено вършат чудесна работа.

От кутия за DVD в спешен комплект за рисуване

Скучае ли хлапето ви докато пътувате или чакате градски транспорт или пък дори пазарувате в магазина, а то откача в количката. Не е нужно да става така! Просто вземете кутия за DVD, няколко малки листчета и малки моливчета. Поставете купчинка малки хартийки от лявата страна на кутията, така че младият ви Пикасо да не почувства недостиг на консумативи. Вземете парче цветен картон с размера на дясната страна на кутията, прикрепете към него джоб от дебела хартия за химикалки от филц. Залепете тази структура от дясната страна на кутията с PVA лепило. Комплектът за рисуване е готов.

По-чиста работа с лепилото

Всички деца обичат да правят апликации, картички и други неща и след тях остават слоеве лепило навсякъде, а това лесно може да се предотврати така че всички да са доволни. Поставете гъба за миене в съд и изсипете малко лепило върху нея. По този начин ще бъде достатъчно детето просто да притисне леко частите към гъбата, без да изцапа ръцете си, и след това да ги залепи върху хартията. След работа контейнерът трябва да бъде плътно затворен с капак, след което лепилото може да се използва още няколко дни.

Ограничител за течен сапун

Струва ли ви се, че вчера сте купили нов течен сапун и вече половината го няма... Може би всички у дома си миете ръцете твърде често или пък детето ви си прави кулички от сапун в мивката (да, правят това – казваме ви го от личен опит). Е, лесно може да си спестите купуването на нова тубичка през 3 дни. Стандартната „порция“ течен сапун е твърде голяма за детските ръце и без това. За по-икономичното използване на сапун ще помогне обикновено ластиче, навито под дозатора.

Сухи играчки директно от ваната

Гумените играчки за банята с дупка често се пълнят с много вода и след това ни очакват няколко неприятни последици: локви по пода (които собствениците на ламинат особено „оценяват“) или плесени в играчките. Справянето с влажността е по-лесно отколкото си мислите, просто покрийте дупката с пистолет за силиконово лепило и повтаряйте тази процедура от време на време.

Да научим децата си сами да си сгъват дрехите

Със сигурност никое дете не обича само да си сгъва дрехите, освен ако не му е забавно и не прилича на игра. За да направите детето си щастливо да сгъва дрехите си, направете много просто устройство за него от картонена кутия и тиксо. Създаването на такова приспособление ще отнеме не повече от 10 минути.

Морски шах от камъчета

Забавно и интересно, както за оригинален подарък на приятелчето на вашето дете, така и за самото него. Този морски шах никога няма да се счупи, можете да го носите навсякъде и е много забавен. А ако пък детето го изгуби... винаги можете да направите нов. Как точно – вижте тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град