играчки

Начало | играчки | Дори и да не знаете какво е тамагочи, то се завръща!

Дори и да не знаете какво е тамагочи, то се завръща!

Аз детето | 2017-04-24

Дори и да не знаете какво е тамагочи, то се завръща!

Нали не си мислите, че родителите ви са се родили направо възрастни? Те също са били деца като вас, също са правели бели, не са искали да си измият зъбите или пък са искали да седят до късно вечер, за да могат да играят на любимата си електронна игра. Вярно, че тогава последните са били далеч по-различни, а може би дори и смешни за вас сега, но тогава тетрисът и змията, която яде кубчета бяха истински хитове. И всички ние точно като вас сме прекарвали часове пред екраните, за да можем да превъртим играта и да бъдем най-добрите. Наред с тези забавления обаче имаше и едно, което си беше истински и тотален хит. Наричаше се тамагочи! Зад това странно име не се крие някоя древна пещерна игра, а много забавна за времето си електронна играчка! Тамагочи беше във вид на ключодържател и имаше яйцевидна форма, а върху екрана се появяваха различни животни, за които човек трябваше да полага грижи. Състоянието на виртуалните животни зависеше от отношението на собственика към тях – от начина, по който са хранени и от положените за тях грижи, когато са болни.

Можем да ви кажем, че както сега учителите са луднали от всички тези издаващи всякакви звуци смартфони, така тогава бяха луднали от всички пищящи виртуални домашни любимци, които искаха да бъдат нахранени, да бъдат излекувани, да им се почисти или да им бъде загасена лампата, за да заспят. Почти навсякъде да носиш тамагочи в училище беше забранено и въпреки това ние ги криехме и тайно ги хранехме в междучасията с надеждата да пораснат по-бързо, за да видим как изглеждат като големи животни.

Както виждате времената не се променят чак толкова, променят се само технологиите и начините за забавление. Понякога дори не се променят, а просто се връщат! Така поне ще стане с тамагочито. След като през 1996 г., тамагочи се появи в Япония и „заля“ света, сега отново прави заявка за това, но с нова версия. В последните години токийската компания Bandai, която е популярен производител на играчки, разработва няколко версии на електронния домашен любимец. Японските потребители вече се забавляват със своите животинки срещу 13 долара (през 1997 г., играчката е струвала около 17 долара), а производителите се радват на нарастващата им носталгия по отминалите времена.

На този етап от фирмата са пуснали новата версия само на японските пазари, но ако потръгне добре, играчката ще се предложи навсякъде по света, като този път ще има и някои подобрения: цветен и по-голям екран, възможност да разхождате виртуалните същества из богата гама пейзажи и дигитални места, а също и опция за безжично свързване с други тамагочита и общи игри! Както казахме – времената не се променят чак толкова много!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град