новини детски

Начало | новини детски | Експертът по етикет Невена Басарова пренася своята „Детска академия за добри обноски“ в книга

Експертът по етикет Невена Басарова пренася своята „Детска академия за добри обноски“ в книга

Аз детето | 2019-12-10

Експертът по етикет Невена Басарова пренася своята „Детска академия за добри обноски“ в книга

Няколко години след като основа Първа детска академия за добри обноски, експертът по социален и международен бизнес етикет Невена Басарова-Дичева е готова и с първата си книга. „Детска академия за добри обноски“ (изд. „Софтпрес“) е пълноцветен и практичен наръчник за деца и родители, илюстриран от Стелияна Донева. В изданието Басарова събира най-важното от своя опит в обучението по етикет и общуването с децата. С помощта на илюстрациите книгата се превръща във вълнуващо приключение, което помага на читателите да откриват света около себе си с уверена усмивка.

„Детска академия за добри обноски“ не е просто сборник с правила за това как да държим вилицата и ножа, защото добрите обноски не се изчерпват с етикета при хранене. Те ни помагат да се справяме във всякакви социални ситуации, да разрешаваме конфликти, да създаваме добро първо впечатление и да печелим приятели. „С тази книга искам всяко дете да получи достъп до знанията и уменията, които ще му помогнат да расте щастливо, уверено и в безопасност – разказва авторката. – Добрите обноски са в основата на така наречените „меки умения“, които са изключително важни за развитието на всеки от нас както в обществото, така и в кариерата.“

На страниците на „Детска академия за добри обноски“ ще намерите ясно структурирани теми и конкретни съвети, които балансират между усвояването на меки умения (как да правим добро впечатление при запознанство, как да печелим нови приятели, да бъдем любезни и да отстояваме личното си пространство, как да бъдем добре приети в училище и в детската градина), развитие на емоционална интелигентност (как да управляваме гнева и страха си) и съвсем практични съвети за това как да се храним възпитано и да хапваме лесно „трудни“ храни, как да се ръкуваме правилно и да общуваме безопасно в интернет.

С помощта на главните герои на книгата – Криси и Алекс – децата ще усвоят нови знания и умения, които да приложат в ежедневието, а Невена ще ги напътства. „Детска академия за добри обноски“ може да бъде в помощ и на учителите. Със забавните задачи, които съпътстват всеки урок, книгата се превръща в безценно помагало за овладяване не само на доброто възпитание и тънкостите на етикета, но и за развитието на емоционална интелигентност и умения за общуване.

„Аз имах огромното удоволствие да работя с госпожа Невена Басарова и да бъда неин ментор. Тя е един от най-рафинираните преподаватели в областта на етикета и добрите маниери не само в България, но и в световен мащаб. Познанията ѝ в тази област са на много високо ниво, което прави обученията ѝ много ценни, интересни и търсени“ – разказва Мариан Паркър, експерт по бизнес етикет.

„Етикетът е един от основните компоненти за успех на нашите деца не само в професионален, но и в личен план. Тъй като добрите маниери трябва да се преподават и усвояват от най-ранна възраст, госпожа Невена Басарова би била най-правилният ви избор“ – допълва тя. Според Басарова животът на съвременните деца е изпълнен с предизвикателства и непредвидени ситуации. Задачата на родителите, учителите и обществото е да им дадат всички инструменти, от които имат нужда, за да растат успешни, щастливи и да достигнат пълния си потенциал, смята тя.

„Детска академия за добри обноски“ е нейната крачка в тази посока. На 10 декември Невена ще се срещне с читатели и ще раздава автографи на щанда на издателство „Софтпрес“ (номер 117) на Панаира на книгата от 11:00 и от 17:00 ч.

Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина“. Невена е сертифициран треньор по Емоционална интелигентност и специализира „Психологично консултиране и въведение в психотерапията“. Участвала е в международни семинари за обучение по бизнес етикет и протокол. Тя е сертифициран консултант по социален етикет в престижната школа Minding Manners International в Лондон и сертифициран експерт по бизнес етикет от М. Паркър – лицензиран обучител на Washington School of Protocol във Вашингтон, САЩ.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град