зоокът

Начало | зоокът | Фотограф засне истинския Симба и снимките са повече от сладурски

Фотограф засне истинския Симба и снимките са повече от сладурски

Аз детето | 2019-06-28

Фотограф засне истинския Симба и снимките са повече от сладурски

Дали създателите на неповторимия филм обичан от хиляди хора от много поколения „Цар Лъв“ са се вдъхновили от тази гледка или пък малкото лъвче и баща му са решили да се държат като героите от филмчето не е ясно. Знаем обаче едно – тези снимки са страхотни и завиждаме на човека, който ги е правил и е имал възможност да види това на живо. Всички възприемаме лъвовете като величествени, но опасни и много страховити хищници от които е по-добре да стоиш далече. И това е самата истина – те могат да бъдат много опасни, но и много прекрасни, особено, когато ги гледаш отдалече или попадаш на такива редки случаи и кадри. Само погледнете сладкото лъвче, което играе с баща си. Точно като в „Цар Лъв“.

Френската фотографка Сабине Бернет е на пътешествие в Кения, когато успява да направи тази затрогваща серия от снимки. В началото жената е смятала, че просто ще направи няколко прекрасни кадъра с един красив лъв. Но представете си каква била изненадата ѝ, когато от високата трева изскочило и малко лъвче, което се преструва, че напада голямото животно.

Самата Сабине твърди, че бащата веднага е разбрал какво се иска от него, защото до последния момент се е преструвал, че не вижда мъничето, макар реално да го е забелязал веднага. После дори се направил на изненадан, когато сладурчето започнало да захапва лапата му, а накрая станало и най-прекрасното: лъвът прегърнал малкото си.

Фотографката твърди, че това наистина била прегръдка – не някаква част от играта или нещо друго, а истинско гушване, каквото правим и ние хората. И добавя: „От всички снимки, които направих в този ден особено обичам момента, в който мъжкият лъв тихо прегръща малкото. Контрастът между неговата груба сила и неговата нежност, огромният размер на лапата му, която тихо държеше малкото лъвче беше невероятен момент, който няма да забравя никога.“

Прочетете и още любопитни факти от живота на лъвовете:
Любопитни факти за големите котки
Смел лъв се опита да открадне плячката на крокодили



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град