новини детски

Начало | новини детски | Ледена пързалка с големина от 1500 квадратни метра ще радва пловдивчани през зимата

Ледена пързалка с големина от 1500 квадратни метра ще радва пловдивчани през зимата

Аз детето | 2019-12-09

Ледена пързалка с големина от 1500 квадратни метра ще радва пловдивчани през зимата

В Пловдив вече официално работи най-голямата ледена пързалка у нас. Тя се намира на площад „Централен“ над подлеза на улица „Гладстон“ и е с обща площ от 1500 квадратни метра. Малки и големи обсадиха леденото съоръжение още в първите му работни дни. Пързалката ще работи до края на януари всеки ден от 10 до 22 часа. Входът е 7 лева, а наемът на кънките е 3 лева. За най-запалените кънкьори има и абонаментни карти – с тях входът за 14 посещения струва 85 лева.

Събота и неделя се предлагат безплатни обучения за деца. Влизането на ледената пързалка ще бъде на конкретни часове по график, като всяка сесия ще трае по 90 минути. Осигурени са 700 чифта нови кънки от Чехия. Те са с различна номерация – от 26 за тригодишни деца до 47 номер.

За коледното настроение със сигурност ще допринесе и празничната светлинна украса, която екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта“ вече монтират в различни централни части на града. 45 бели, сини и червени коледни камбанки ще грейнат на Главната улица, по бул. „Цар Борис III Обединител“ (в отсечката от Сточна гара до ул. „Граф Игнатиев“) се монтират 24 коледни дъги, а други 28 броя – по бул. „Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до „Пещерско шосе“, каза директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град