афиш

Начало | афиш | Малки балерини представят мюзикъл за деца в Стара Загора

Малки балерини представят мюзикъл за деца в Стара Загора

Аз детето | 2017-05-04

Малки балерини представят мюзикъл за деца в Стара Загора

Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ и артисти на Държавна опера Стара Загора, ще представят на сцената на Старозагорската опера мюзикъла „Шегобишко на Острова на маймуните“. Премиерата е на 10 май от 19.00 часа.

Музиката е на проф. Георги Костов, а либретото е на Йордан Милев. Това е вторият самостоятелен проект на малките артисти, след успешната премиера на мюзикъла за деца „Едно лято в едно блато“ – заглавие, което гордо стои вече втори творчески сезон в афиша на Старозагорската опера.

Сценичната адаптация, режисура и хореография е на Радост Младенова-Арабаджиева, ръководител на Балетната школа. Диригент е Димитър Косев, сценографията е на Тодор Демеров, художник на костюмите е Теодора Джамбазова.

„Весел, закачлив, изпъстрен с много шеги и фина ирония...това е новият спектакъл от деца за деца на „Маргаритки“. Оригиналният сюжет, адаптиран специално за състава и възможностите на детската трупа, ни пренася на Острова на маймуните, в кралството на крал Кокосо Пали Лула и кралица Кокаса . Заобиколени от своите племенни вождове, туземци и.... маймунки, обитателите му живеят щастливо и спокойно. Там на острова е и Шегобишко – бяло момче, любител на пътешествията и приключенията. Пристигнал тук за ваканцията, той се сприятелява с Окей Окай – момче с чадър от острова.

Един ден на брега акостира кораб, на борда с Адмирал Джинджифил, Капитан Ким и корабния готвач Чер Пипер. Какво се случва при срещата на островитяните и моряците, дали магьосницата Айло ще осъществи своята най-силна магия, дали племето е толкова миролюбиво колкото изглежда....? И наистина ли тук се навъртат големият разбойник Игу и двамата по-малки разбойници Цигу и Мигу, търсейки заровеното съкровище на Махараджа Молук бей...?

Какво се случва по-нататък и дали нещата са такива, каквито изглеждат – ще разберете само ако пътешествате заедно с нас до Острова на маймуните“, казва режисьорът Радост Младенова-Арабаджиева



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град