Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Най-известните детски предавания на Da Vinci „проговарят“ на български език

Най-известните детски предавания на Da Vinci „проговарят“ на български език

Аз детето | 2019-12-03

Най-известните детски предавания на Da Vinci „проговарят“ на български език

Образователният телевизионен канал Da Vinci стана още по-добър – със своите емблематични детски предавания, вече дублирани на български! Ако все още не сте гледали цялата гама от невероятни програми, които каналът предлага, ви очаква нещо наистина вълнуващо. Целта на канала е да помогне на родителите да дадат на своите деца суперсилите на знанието, творчеството и любопитството, които са двигателите на интелекта.

Каналът предлага многократно награждавани тв предавания от цял свят, които не само обхващат темите, които децата учат в училище, но и отправят поглед към бъдещето – от тайните на дигиталната реалност до най-далечните пробиви в Космоса. А сега, вече с дублаж на български, подготовката на детето за променящия се свят стана още по-лесна.

Като световен бранд, присъстващ в над 100 страни и над 30 милиона домакинства, Da Vinci се гордее с това, че предоставя безопасна и позитивна телевизионна среда за гледане без неподходящо съдържание. Това е видимо от многобройните награди, които получиха програмите на канала, сред които отличия от „Международни детски награди „Еми“, „Детски награди БАФТА“, „Канадски екранни награди“, „Награди на американския филмов институт“ и много други.

Програмата на телевизионния канал се фокусира върху предавания, които са наистина образователни. Те обхващат наука, математика, технологии, история, природа, спорт и култура по начин, при който дори и най-сложният предмет може да стане разбираем, когато забавлението и въображението са „инжектирани“ в образователния процес. И тъй като в Da Vinci знаят, че децата се ангажират най-ползотворно в процеса на учене, без да го забелязват, когато са погълнати от забавление, програмите на канала целят точно това – да свържат информацията с реалния живот като я илюстрират с любопитни примери. Така малките спортисти например могат да се научат как да подобрят играта си с помощта на математика и физика, а начинаещите художници и учени могат да изпробват истински проекти и експерименти.

Кратък гид за някои от любимите ни предавания на Da Vinci

„Операция „Ох!“, всеки уикенд от 16:30

Време е за „Операция „Ох!" – запознайте се с двама лекари – еднояйчните близнаци Крис и Ксанд ван Тюлекен, които упорито си проправят свой път в света на медицината и биологията! Вижте как функционира невероятното и удивително човешко тяло и какво се случва, когато то не функционира както трябва! Гледайте лудите, понякога доста силно миришещи експерименти, които те провеждат, за да покажат защо това, което ядем, има значение и как всичко в организма е свързано. Вижте „буболечките“, които живеят върху вас, научете някои страхотни трикове и се запознайте с Лари – робот с много необичайна работа! От странното до невероятното – време е да разберете от какво всъщност сте направени!

„Уголемена наука“, всеки уикенд от 17:00

Можете ли да преодолеете гравитацията с безмоторен самолет от обръчи? Да построите кула, която може да издържи на земетресение? Да овладеете мощта на мълнията? С „Уголемена наука“ вие можете! Присъединете се към Фил, докато той показва как да правите тези страхотни експерименти. След това го вижте как прави версията в суперразмер, за да постигне максимален ефект. Щуро! Гледайте и добийте своята научна суперсила!

„Ужасна история“, всеки уикенд от 17:30

Знаете ли, че е имало война, водена за една кофа? Или че морска птица е провалила битката за Рим? „Ужасна история“ разказва историята такава, каквато наистина е била – с всичките й ужасни последици! Срещнете се с герои, злодеи и чудати романтици. Научете защо Хенри VIII не е бил подходящият човек, от когото да се получават съвети за запознанства, и защо животът на децата във Викторианската епоха не е бил забавен. Преживейте приключения с викингите и избягвайте неморалните владетели. Танцувайте под звуците на сензационни песни от историята – с хитове от Флорънс Найтингейл, шотландската кралица Мария Стюарт и господарите на войната. Смейте се до полуда с „Ужасна история“!

„Знаеш ли как?“, всеки уикенд от 18:00

Знаете ли как зъзненето произвежда топлина? Знаете ли как спортът подсилва имунната ви система? Знаете ли как можете да осветите дома си с помощта на растения? Знаете ли, че Da Vinci има страхотно предаване, наречено „Знаеш ли как?“? То ви разкрива невероятни любопитни факти и последните новости в научните изследвания. Всеки епизод обяснява част от ежедневието ни ясно и просто, с фокус върху здравето и здравословния начин на живот, човешкото тяло, животните, земята, дома, храната и технологиите. Надникнете зад кулисите, за да откриете тайните на живота, който ни заобикаля.

Можете да намерите вълнуващия телевизионен канал Da Vinci в мрежите на A1, BULSATCOM, NET1, VIVACOM и други оператори.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град