любими герои

Начало | любими герои | Не може да не прочетеш: непознати факти за любимия Соник и няколко интересни неща за истинските му събратя

Не може да не прочетеш: непознати факти за любимия Соник и няколко интересни неща за истинските му събратя

Аз детето | 2020-04-28

Не може да не прочетеш: непознати факти за любимия Соник и няколко интересни неща за истинските му събратя

Знаете ли, че истинското име на таралежа Соник е Mr. Needlemouse или в буквален превод мистър Мишка-с-игли? Или че ако е много тихо звукът от ходенето на таралежите много наподобява на човешки стъпки? Научете тези забавни факти и други интересни неща, които подбрахме за всички малки и големи фенове на най-бързия таралеж в света, както и за неговите истински „събратя“ от природата, които са вдъхновили и много от качествата на самия Соник!

Първото появяване на бял свят

Сигурно ще си кажете, че много добре знаете кога за първи път се е появил Соник. В онази прословута електронна игра с пръстените, която може и да не сте играли, но сте виждали и чували за нея. Да ама не! Соник за първи път се появява във видео игра, наречена „Rad Mobile“, като украшение, окачено на огледалото за обратно виждане на автомобил. От друга страна таралежът е първият герой от видеоигри, участвал в парада за Деня на благодарността в САЩ.

Името му

Както вече споменахме, името на Соник първоначално е било Mr. Needlemouse! Няколко години по-късно обаче е променено на Соник, защото дизайнерите на играта преценили, че така ще бъде по-лесно запомнено, а и по-лесно асоциирано с бързата скорост характерна за синия таралеж! Освен това знаехте ли, че има вид ген в някои видове таралежи наречени от учените „Соник ген“! Така че името съвсем не е подбрано случайно.

Вдъхновение

Соник е син на цвят, защото логото на „Sega“ (компанията създател на игрите) е синьо, а обувките му са червени, защото Дядо Коледа носи червено, а той е един от най-разпознаваемите герои в света! Дизайнът на д-р Егман (или по-известен като д-р Роботник) пък е вдъхновен от президента Теодор Рузвелт и Хъмпти Дъмпти. Родният град на Соник или по-точно мястото на планетата Земя, където той живее, Грийн Хил пък се базира на географията на Калифорния.

Соник и музиката

Чували ли сте характерните звуци на играта на Соник? Те звучат доста просто за сегашните ни модерни игри, но знаете ли, че в действителност звуците са правени от композитор и са звучали много по-истински и били изсвирени от истински духов оркестър. Накрая обаче е трябвало да бъдат опростени, защото се оказало, че звуците са петорно по-големи от самата игра и заемат петорно повече място на харддисковете от цялата игра!

Скъпоценните камъни

Има само шест Chaos Emeralds в първата игра. „Sonic 2“ увеличи броя до седем и така е и до днес (с няколко изключения). Първата игра е и единствената класическа игра за Соник в която няма финална битка с д-р Роботник в космоса.

Соник не може...

Соник не може да плува, защото Юджи Нака (създателят му) погрешно смятал, че таралежите не могат да плуват!

Факти за таралежите, които никога не сте знаели!

Почти невъзможно е да развиете свит на кълбо таралеж

Ако попаднете на таралеж, който се е свил на стегната топка – оставете го. На практика е невъзможно да го развиете. Когато таралеж се чувства спокоен, той ще се развие сам, иначе най-вероятно просто ще се убодете доста.

Бебетата таралежи

Майката се грижи за малкото си само от 4 до 7 седмици. След това животното става самостоятелно.

Таралежите са предимно нощни животни

Някои собственици на таралежи научиха по трудния начин, че тези същества обичат да тичат, да търсят храна и да играят през нощта, докато вероятно се опитвате да спите. Нивата на активността им също зависят от климата. В студено време дивите таралежи зимуват, а при горещ климат аестивират (подобно на зимен сън, но по време на горещо и сухо време). Ако живеят в региони с умерен климат, таралежите ще останат активни през цялата година.

Таралежите издават голям брой звуци

Често се смята, че таралежите са безмълвни същества, но това е мит. Те могат да ръмжат, да скърцат, да хъркат и да съскат. Когато са доволни таралежите мъркат или свирят.



Коментари
1 коментар

Моника , ,

Публикувано на 05.11.2022

Пропускате едно нещо! Преди Соник да бъде най-бързият таралеж и Д-р Роботник да стане злодей и луд учен всъщност е бил мил и добър, а Соник истински таралеж, но Д-р Роботник отвежда Соник в една машина за тестване на бързината му в степенни,но случайно той става син и бърз,а Д-р Роботник зъл и гаден. От тогава Роботник го гони и се опитва да го унищожи, но никога не успява! Но много от нещата дори не подозирах, че са възможни!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град