интересно

Начало | интересно | „Нинтендо“ отново вдигат нивото – вече ще играем и спортуваме едновременно

„Нинтендо“ отново вдигат нивото – вече ще играем и спортуваме едновременно

Аз детето | 2019-09-30

„Нинтендо“ отново вдигат нивото – вече ще играем и спортуваме едновременно

Електронните игри са нещо чудесно! Въпреки всичките си кусури, те определено могат да ни забавляват, пренасят ни в светове, в които иначе никога не бихме могли да попаднем. И колкото и да са вредни е доказано, че също така развиват логическата мисъл, рефлексите, а някои лекари твърдят, че дори и очите. Всъщност електронните игри са чудесни и противниците им (които най-често са родителите, защото са загрижени за децата), не ги одобряват, защото може и да се биеш с дракони, да се състезаваш с коли или пък дори летящи катерици, но в крайна сметка всичко това става в света на въображението, а в реалността просто седиш на едно място и единствено ръцете ти работят. Но досега! Световноизвестната марка производител на игри „Нинтендо“ отново вдига нивото. При това далеч от няколкото движения, които извършваме с новите очила и контролери за 3D игри. Този бранд не за първи път показва на малки и големи геймъри колко важно е движението, когато играем и на най-интересната игра. И ако преди години единственото, което можеха да направят е да програмират играта така че сама да прави пауза на всеки един час, за да може човек да се раздвижи, то през 2019 г. няма нужда от пауза, можеш да играеш и да тренираш едновременно.

Така с неотдавнашното съобщение за новата игра „Ring Fit Adventure“ за Nintendo Switch, ние бяхме развълнувани да видим как производителят непрекъснато измисля нови и интересни неща в стремежа си към „здравословен гейминг“. И въз основа на трейлъра, изглежда, че дори и родителите ви ще харесат предстоящата им игра, особено след като търсят възможност да слезете от дивана, да станете от пейката навън и да играете, докато се движите.

Време е за приключенски фитнес

Въпреки че много фитнес игри изглеждат напълно чужди на феновете на традиционните игри, изглежда „Ring Fit Adventure“ сякаш ще се хареса на тези от нас, които се наслаждават на традиционните приключенски игри. И всичко това с малко повече програмиране и един много интересен контролер. Най-интересната част от играта е как всъщност ще я контролирате „Ring-Con“ и „Leg Strap“. Ако това ви звучи напълно объркващо, погледнете изображението по-горе. Това ексцентрично оборудване превежда вашите тренировки в хода на играта. Ако това ви звучи още по-объркващо, ето един пример. След като прикрепите „Joy-Con“ – контролера за крака на бедрото си хванете „Ring-Con“ в ръцете си ще управлявате избрания от вас герой не с пръсти, а с движения на цялото тяло. Докато минавате през приключенията, като кръстосването на тайнствени гори или пък бягане от морски дракони, ще трябва да използвате определени движения с цялото си тяло. За да накарате героя ви да тича, вие също ще трябва да тичате на място, а за да се изкачи по стълби например... и вие също ще трябва да вдигате краката си така сякаш се качвате по стълби.

Докато обикаляте огромна карта и се справяте с предизвикателствата във вълшебния свят, буквално ще бягате по света и ще се борите с враговете с фитнес. Когато се натъкнете на враг и провеждате битка, ще се наложи да избирате атаки въз основа на бързи и малки тренировки, които ще извършвате с вашия контролер „Ring-Con“. Тези „атаки“ варират от клекове до йога-пози, за да ви осигурят солидна гама от тренировки, които да изпълнявате, докато играете. Самият изпълнителен директор на „Нинтендо“ казва, че е решил да направи именно такава иновативна игра, защото дори и неговите деца прекарват прекалено много време седнали на дивана, а това изобщо не е добре! И ако сега си мислите, че не бихте опитали тази игра, нека ви кажем, че децата на въпросния директор били много скептични към нея в началото, а вече я обожават.

Още по-хубавото е, че има шепа миниигри и ще можете да извършвате различни тренировки, фокусирани върху конкретни мускули, ако искате наистина да усъвършенствате тялото си, докато играете.

Ако цялата тази идея ви е харесала играта излиза в САЩ на 18-ти октомври и ще струва $79,99 заедно с контролерите и зарядните за тях. В Европа пък се очаква от февруари следващата година. Възможно ли е това да е бъдещето на електронните игри или погрешна стъпка от „Nintendo““? Само времето ще покаже.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град