новини детски

Начало | новини детски | Нови български детски песнички ще учат на полезни навици

Нови български детски песнички ще учат на полезни навици

Аз детето | 2019-12-06

Нови български детски песнички ще учат на полезни навици

Каузата „Маргаритка“ е социален музикален проект, който по забавен начин приучава децата на полезни навици. Създателите на албума с авторски детски песнички са Яна Липованска и Виктория Величкова, които разказаха повече за каузата си в студиото на „България сутрин“.

„Днешните деца са много по-различни от нас. Те разбират и усещат нещата по различен начин. Затова смятаме, че нашите песни могат да помогнат много на родителите в различни битови ситуации“, сподели Виктория Величкова за Bulgaria ON AIR. „Истината е, че много лесно можеш да разбереш дали децата харесват нещо или не. Те са 100% искрени в емоцията си и когато чуят една песен или се радват, или въобще не я харесват. Няма среден вариант“, допълни тя.

Албумът е създаден от личния опит на двете майки. В него те се опитват да се справят с трудностите да провокираш едно дете да повярва и да разбере защо трябва да се случва нещо, което на пръв поглед му е досадно. „Когато го виждат и го чуват от любимите си герои, през любими български изпълнители, възприятието е много по-лесно, отколкото от родителите, защото родителят може да бъде доста досаден и неприятен в един момент“, сподели с хумор Яна Липованска.

С посланията в песните двете се опитват да научат децата на простички, но полезни навици. „Музиката е универсален език за комуникация и дори и да не можеш да говориш и да ходиш, разбираш музиката. Идеята за образователни песнички на български език ни дойде след като установихме, че нашите деца се научиха да броят първо на английски, защото има песничка за цифрите на английски, а на български няма такава, която да разбират и харесват“, разказа Липованска.

Двете кукли от песничките са се превърнали в супергерои за българските деца, а като изпълнители са се включили Дичо от D2, Михаела Филева, Поли Генова и още редица популярни звезди. Приходите от продажбите на албума имат и социален елемент.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град