игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко забавни неща, които да направите през пролетта

Няколко забавни неща, които да направите през пролетта

Аз детето | 2022-03-22

Няколко забавни неща, които да направите през пролетта

Хей, хей, ела навън и поиграй – това в момента ви призовава цялата природа. Слънцето, птичките, красивите дръвчета и свежо зелената трева! И дори за миг не си помисляйте да пренебрегвате повика им. Времето навън е прекрасно и само ви чака да излезете навън. Знаем колко интересни биха могли да бъдат филмчетата и игрите, но тях ще ги има винаги, а пък времето, както добре знаете се променя. И хич не използвайте за извинение факта, че няма какво да правите или на какво да играете. Има толкова забавни неща, които можете да направите през пролетта. Сега ви споделяме най-любимите ни, които със сигурност ще се харесат на всеки от вас!

Отидете на пикник

Няма по-прекрасен начин от този да се насладиш на пролетта. Вземете си малко сандвичи, одеяло, топка, федербал, дори и настолна игра и излезте навън – в най-близкия парк или пък с родителите на планина. Опънете одеялото под някое цъфнало дръвче и забавленията сами ще дойдат. Игрите с топка и федербал са само началото – пикникът е най-забавното и приятно нещо, което можете да направите още сега.

Време е за сапунени мехури

Слънцето и сапунените мехури са най-добрата комбинация, пък и кой не ги обича. Независимо дали ще си купите готова смес от магазина или ще си направите сами у дома в чаша и сламка. Сапунените мехури винаги са забавни, а пък навън стават още по-страхотни. Можете да ги гоните или пък да се наслаждавате колко нагоре и бързо летят и знаете ли кое е най-хубавото... когато бъдат огрени от слънчева светлина сапунените мехурчета се превръщат в истински красива и цветна дъга.

Оцветете някое цвете в необичаен цвят

Това може да се направи и навън и у дома. Където и да изберете обаче е много интересно за наблюдение и забавно. А кога да направите подобно нещо, ако не през пролетта, когато има такъв богат избор на цветя. Наистина е прекрасно – ще се почувствате като истински магьосници. Как точно да направите забавния опит можете да прочетете тук.

Пускайте хвърчило

Лекият пролетен бриз или малко по-силен вятър е идеалното време в което да пускате хвърчило. Можете да си го направите сами или да си купите готово – каквото и да изберете едно нещо е гарантирано – ще ви бъде наистина много весело и ще съберете малко слънчеви лъчи, докато се забавлявате.

Извадете тебеширите

Слънчевото пролетно време е идеално и за рисуване с тебешири! Така че е време да ги извадите – просто рисунки или пък игри като дама, „шоколад“, дори настолна игра ама с тебешири и навън. Има толкова забавни неща, които можете да направите.

Събиране на букет от пролетни цветя

Ако отидете в близкия парк, сигурно ще забележите много глухарчета, маргаритки и едни малки сини цветчета. Разбира се, не е хубаво да се късат много от тях в парка, но някъде на някоя поляна, която си личи, че не са насадени специално, никой няма да ви се скара ако си наберете скромно пролетно букетче. Още по-хубаво ще е ако можете да излезете на семейна разходка в планината и да си наберете. Доказано е, че това доставя удоволствие на всеки – от най-малкия до най-големия. Вашите майки сигурно ще ви кажат, ако ги попитате, че когато са били малки, през пролетта това е било най-готиното занимание – береш си глухарчета, след това ги сплиташ на венче за главата и си представяш, че си красива горска нимфа!

През пролетта можете да правите и още забавни неща:
Забавни и чудесни пролетни занимания
Предложения за незабравими пролетно фотографски проекти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град