игри за навън

Начало | игри за навън | Обръчите извадете и за неочаквано весели игри се пригответе

Обръчите извадете и за неочаквано весели игри се пригответе

Аз детето | 2019-02-04

Обръчите извадете и за неочаквано весели игри се пригответе

Обръчите – любим спомен от детството на майките и бабите от много страни по света. Попитайте ги и със сигурност те веднага с умиление ще ви разкажат колко забавно е било преди, когато са излизали навън с обръч в ръка и са се забавлявали. По всяка вероятност са го въртели на кръста, ръката или друга част на тялото. Все пак това е основното му предназначение. С обръчите обаче могат да се измислят и още по-страхотни игри в които да се включи всеки, дори и да не им е особен фен. И тук не говорим да си ги подхвърляте като фризби. Всъщност не опитвайте това – ние го направихме и не се получи никак добре. Освен че е много трудно да се хвърли, за малко да си ударим и главата. Научихме един ценен урок – фризбито е фризби, защото е фризби. :-) От друга страна научихме и друго... С обръчите могат да бъдат измислени много нови, неочаквани и весели игри. Ето и няколко предложения, които несъмнено ще ви харесат!

Дама с обръчи

Вземете поне 5 обръча и ги наредете на подходящо място – двора на училището или детската площадка например, един до друг но под формата на дама. Не се съмняваме, че знаете какво е дама – в началото един обръч, после два един до друг, после още един. А след това е време за игра. Знаете, че по правилата на дамата, където има едно квадратче (в случая обръч) трябва да скочите в него на един крак, а където са две – на два крака. Е, поскачайте малко. Забавно е само така или пък да го направите на състезание. Вижте кой ще скача най-бързо без да сгреши и без да настъпи обръча. Този, който успее е победител!

Цветно състезание

Ако сте двама или повече можете да си направите и интересно цветно състезание. От картон или хартия изрежете малки кръгчета, които да съответстват на цвета на обръчите. Нека от всеки цвят да имате поне 30 кръгчета. Така например ние направихме 30 червени, 30 розови, 30 сини и 30 лилави. След това ги разбъркайте и ги поставете в кофичка или някаква удобна кутия. Кутията поставете на единия край на алея или детска площадка, а обръчите наредете един под друг на другия край на площадката. Целта е да има известно разстояние от кутията. След това следва и състезанието – разпределете се на два отбора, като ще се състезавате един срещу един. Целта на всеки е да вземе колкото се може повече кръгчета без да ги изпуска по пътя, след това да тича към обръчите и да нареди кръгчетата в съответния цвят. Когато това стане идва ред на следващите двама от отборите. Победител е този отбор, който нареди повече кръгчета в обръчите със съответния цвят.

Обръчи като мишени

С тази игра пък ще проверите кой от вас е по-точен. Наредете обръчите отново на земята един под друг. Най-хубаво ще е ако имате различни размери. След това вътре в тях с помощта на тебешир или пък просто запомнете – напишете точки. Може да са 1, 2, 3, 4 или пък 5, 10, 15. След това всеки от вас има по три опита да „уцели“ някой от обръчите. Това можете да направите с малки топчета, балони или пък дори клонки. Този обръч, който уцелите ви носи съответните точки – накрая, който има най-голям сбор от точки – печели.

Предизвикателства с обръчи

Тази игра е забавна, дори и без състезание и дори и ако сте сами! Тя ще провери вашата издръжливост и ще ви покаже дали ви бива за нинджа, самурай или пък джедай. Наистина сериозни сме – те също провеждат подобни изпитания, макар и по-опасни. Вие обаче не е нужно да сте на голяма височина, да има под вас лава или нещо подобно, за да се забавлявате. Просто наредете няколко обръча тук и там, а вътре в тях напишете с тебешир някакво предизвикателство. Например стой една минута на един крак, направи кълбо напред, направи везна или пък скачай 2 минути, тичай на място 3 минути. След това просто трябва да минете през всички обръчи – ако успеете, то със сигурност един ден имате възможност да станете нинджа или джедай!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град