афиш

Начало | афиш | „Пътуване във Всичколената“ – уникалното интерактивно представление за един зрител с последни дати

„Пътуване във Всичколената“ – уникалното интерактивно представление за един зрител с последни дати

Аз детето | 2020-11-06

„Пътуване във Всичколената“ – уникалното интерактивно представление за един зрител с последни дати

На 28, 29 ноември 2020, както и 5, 6 декември 2020, от 11 и 16 ч., в бизнес сграда Интерпред Бояна – София, всички малки и големи фенове на сетивния театър, както и всички желаещи да се потопят в магията на този атрактивен и иновативен индивидуален артистичен формат, ще получат последна възможност да преживеят невероятно и магическо приключение, в което са активни участници и главни герои. Едно от най-посещаваните и харесвани представления на Театър на сетивата – София – „Пътуване във Всичколената“ – ще отвори врати и ще качи всички жадни за нестандартни преживявания приключенци на вълшебния кораб с крайна спирка Всичколената – приказен свят в сърцето на София, от който никой не си тръгва същият.

Освен всички желаещи малки и пораснали фенове на магията и себепознанието, на вълшебния кораб към Всичколената този път ще се качат и малчугани от Сдружение „SOS Детски селища“. Инициативата, финансирана от програма „Социално ангажирани изкуства” на Национален фонд „Култура“, цели да подари на дечицата, лишени от родителска грижа, едно прекрасно предколедно преживяване. Освен преминаването през интерактивното представление, за децата, настанени в детски селища в Трявна, Габрово, Велико Търново, Перник и София, са планирани и специални срещи-дискусии с екипа, с които ще обсъждат професията на артиста, ще рефлектират върху преживяното и как може да бъде приложено към ежедневието им, както и ще се осъществят онлайн работилници по рисуване, музика и танц.

„Пътуване във Всичколената“ е индивидуален спектакъл, подходящ както за деца над 6-годишна възраст, така и за възрастни. Той поставя всеки участник, влизащ в лабиринта, в центъра на фантастичен сюжет, в който се ползват всички сетива и се развива както въображението и креативното мислене, така и качества като емпатия, приспособимост, умение за справяне в нетипична среда, комбинативност и аналитично мислене. Форматът е своеобразна алтернативна форма на образование, използващо учене чрез преживяване от първо лице.

„Пътуване във Всичколената“ въвлича участниците в една вълшебна приказка, в която те са главните герои, а уникалните декори и фантастичните персонажи, които те ще срещнат, ще ги пренесат в един напълно нов, сюрреалистичен свят. До Всичколената ще ги откара вълшебен кораб, който тръгва точно по график от уреченото място. Участниците трябва да минат през предизвикателства и да се справят с поставените от вълшебните жители на Всичколената задачи.

Това е едно мистично приключение, което остава тайна до мига, в който прекрачите прага.

„Всичколената“ е отворена за всички жадни за нови усещания ентусиасти, независимо от тяхната възраст, които искат да се завърнат към непосредствеността, чистотата и невинността на детството. „Пътуване във Всичколената“ е покана да си припомним и съхраним вълшебната реалност на времето, в което сме били деца.

Противоепидемични COVID-19 мерки: „Пътуване във Всичколената“ е спектакъл, предназначен за 1 зрител. Участниците минават индивидуално, разпределени по предварителна часова схема, през инсталацията-лабиринт, където са взети всички необходими мерки за дезинфекция, санитарен контрол и отстояние.

Ако искате да станете част от вълшебния свят на Всичколената, може да се възползвате от предстоящите 4 нови дати (28, 29.11 и 05, 06.12), които са последни!. Корабът към Всичколената тръгва от ул. „Спас Соколов“ 5 – бизнес сграда ИНТЕРПРЕД БОЯНА в кв. Манастирски ливади. Преминаването през спектакъла е индивидуално, а местата са ограничени и се запълват много бързо, затова е необходимо да се направи предварителна резервация на дата и час на www.sensorytheatresofia.com.

Цена на билета за един участник – 60 лв. Семеен билет (възрастен и две деца или двама възрастни с дете) – 150 лв.

Продължителност: 60 мин.

Какво е Театър на сетивата София?

Театър на сетивата е интерактивен артистичен процес, водещ до създаването на представление, силно свързано със специфичния контекст на мястото, където се случва то (site specific performance). Обикновено се прави на нестандартни локации. Това е пърформанс, в който ролите на публика и артисти се смесват и те се превръщат в сътворци на едно уникално и неповторимо приключение.

Театър на сетивата е едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават един след друг през инсталация – лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации /слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови/. Главен мотив винаги е личното пътуване на участниците в неизвестното, в тъмното, в мига „тук и сега”, при което с всяка следваща крачка те се доближават до срещата с вътрешното си Аз, с Другия, с Вселената.

За разлика от традиционните изкуства, които работят с едно или две сетива, Театър на сетивата работи с всичките пет. Форматът вече набира голяма популярност из цяла Европа – Барселона, Лондон, Копенхаген, Букурещ и други, вече се обособиха като столици, в които това изкуство става все по-предпочитано и търсено.

Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“, по програма Социално ангажирани изкуства.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град