Лаборатория

Начало | Лаборатория | Пригответе се за интересно забавление: направете си подскачащи снежни топки

Пригответе се за интересно забавление: направете си подскачащи снежни топки

Аз детето | 2020-01-08

Пригответе се за интересно забавление: направете си подскачащи снежни топки

Снежните топки могат да са наистина много забавни. Интересно е как от шепа сняг можеш да направиш съвършената бяла топка, която да хвърлиш в натрупалия сняг и тя да направи дупка в него или пък да се замеряш с приятели. Страхотно е! Единственото лошо на снежните топки е, че не могат да подскачат. Или поне не можеха досега! Добре де, няма да ви лъжем, тази рецепта за подскачащи снежни топки е всъщност един инцидент. Първоначалната ни идея с нея беше да измислим нов слайм, но това тотално се провали. Вместо него накрая направихме тези суперски подскачащи снежни топки, което всъщност като се замислиш е по-добро от слайма. Той май вече не е на мода, нали? Е, имайте предвид, че тези топки не са точно наистина снежни, но пък много приличат на тях и е забавно да опитате да си ги направите. Точно като истински учени експериментатори!

За една подскачаща „снежна“ топка ще ви трябват:

  • 1 пакетче обикновено нишесте
  • 1 чаена чаша обикновено ученическо лепило
  • половин чаена чаша топла вода

Прави се лесно, но помнете, че ще е най-добре да използвате пластмасова купа, която после няма да използвате за храна. Просто за всеки случай. Ето и как става всичко! Добре, че успяхме да го запомним като се има предвид, че целта ни беше друга... Хи-хи-хи!

Добавете половината от нишестето в съда и го комбинирайте с половината от лепилото. Разбъркайте ги заедно с лъжица. След като започнат да се втвърдяват, добавете останалото нишесте, както и лепилото и продължете да смесвате. Трябва да бъркате малко дълго и бавно, но пък ефекта след това е супер. След известно време ще видите, че получавате голяма топка. След като това се случи, извадете я от контейнера и я поставете под топла течаща вода в мивката. Омесете я под водата, за да започне да се стяга. След като е напълно твърда е готова за игра.

Ако случайно, докато я хвърляте да подскача топката изгуби формата си, просто отново я поставете под топла вода и пак я оформете. Така ще издържи поне 2-3 дни при непрекъсната игра. Можете да я покажете и на приятелите си! Със сигурност ще останат изненадани!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град