фокуси

Начало | фокуси | Призрачната топка

Призрачната топка

Аз детето | 2015-03-30

Призрачната топка

За този фокус не ви е необходимо нищо друго освен публика и вашите магически способности. Дори не е необходимо да го упражните преди това, защото всичко зависи от „лъжливото усещане“, което ще създадете у публиката си.

Преди началото на самия фокус, съберете публиката на удобни места за сядане и им обяснете, че имате невидима топка и тя стои точно пред тях. Те разбира се няма да повярват затова си изберете доброволец от публиката, който да „усети“ топката.
Нека доброволецът да застане пред вас. След това се наведете към земята и се престорете, че взимате топката. След като сте взели топката, се изправете и разширете ръцете си, все едно наистина държите топка. Накарайте доброволецът да постави така ръцете си, че да опират в дланите на вашите – както е на снимката.
Останете така за малко, няколко секунди, като през това време можете да кажете няколко кратки магически думи. След това започнете внимателно да махате своите ръце и кажете на доброволеца той да не мърда своите, защото иначе ще изпусне топката.

 

 

След това преброите до 60 наум и накарайте, този които държи призрачната топка да затвори очите си, без да мърда, защото иначе ще я изпусне. Докато е със затворени очи леко притиснете ръцете му така че да се приближат една към друга. За няколко секунди човекът трябва да се почувства все едно, че наистина държи топка.

Опитайте, може това да не изглежда като много добър фокус, но работи и всички се учудват от него.

Снимки: spoonful.com



Коментари
5 коментара

ВАНЯ ПЕНОВА , 10 г.,

Публикувано на 19.05.2015

МН ДОБРЕ

Eliza Baleva, 9 г.,

Публикувано на 27.05.2015

Super.Namam dumi

Tsveta Dimitrova, 8 г.,

Публикувано на 27.05.2015

Mnogo interesno.I mnogo privlekatelno. Prosto niamam dumi.

nataliq filepova, 13 г.,

Публикувано на 17.06.2015

nishto ne stava be manqciiì

mimok mn, 21 г.,

Публикувано на 20.12.2015

ne sta

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град