спорт

Начало | спорт | Ритмична гимнастика – подходящ спорт за мен, за теб и за всички

Ритмична гимнастика – подходящ спорт за мен, за теб и за всички

Аз детето | 2018-11-08

Ритмична гимнастика – подходящ спорт за мен, за теб и за всички

Вълнувате ли се, когато в училище дойде време за час по физическо? Някои деца въобще не го харесват, а други искат да имат само такъв час през цялото време. Каквото и да си мислите за него – трябва да знаете, че то е доста необходим час, може да се сравни по полезност с всички други. Математиката учи мозъка ви и се грижи за него, а физическото – за тялото ви. Все пак една игра на волейбол, народна топка, тенис, малко гимнастика или просто упражнения за раздвижване звучат много добре след часове седене на чина прекарани в писане, четене и смятане! Това никой не може да оспори по никакъв начин! Физическото обаче невинаги се прекарва в свободни игри! Понякога учителят може да ви показва различни упражнения, които да изпълните. И осъзнавате ли то или не – вие вече се занимавате с ритмична гимнастика. Разбира се нея можете да опитате не само в училище.

Смята се, че ритмичната гимнастика е един от най-добрите спортове за деца в света! Простите упражнения са лесни за изпълнение и в същото време поддържат цялото тяло, а помагат дори и за концентрацията и подобряване на умствените дейности. Още повече, че за ритмична гимнастика не ви трябват фитнес уреди или допълнителни тежести. Тя често бива наричана и тренировка с телесно тегло, тъй като движенията при упражненията от този вид използват само съпротивата на вашето тяло и гравитацията. Според много специалисти това увеличава гъвкавостта и силата на тялото. Още една причина да е подходяща за деца! При това тези упражнения могат да бъдат персонализирани за всеки от вас според физическите му възможности. Друго от големите предимства на ритмичната гимнастика е, че тя може да бъде практикувана на малко пространство. Ето защо е толкова популярна в много училища от целия свят.

Много от най-популярните упражнения сигурно вече сте правили без дори да подозирате – коремни преси, патешко ходене, повдигане на пръсти, мост, кълбо напред или назад, подскоци... Здравните ползи от подобни движения са многобройни. Те помагат да се увеличи силата и да се изгради мускулна маса. Те също така подобряват гъвкавостта. Когато изгаряте калории, подобрявате цялостното си здраве. Така че следващия път не противоречете, когато преподавателят ви покаже подобни упражнения – напротив запомнете ги и ги повтаряйте всяка сутрин – веднага ще усетите колко са полезни!

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град