Vip интервю

Начало | Vip интервю | Само за фенове: BTS разказват за новия албум и трудната година

Само за фенове: BTS разказват за новия албум и трудната година

Аз детето | 2020-08-24

Само за фенове: BTS разказват за новия албум и трудната година

Кой не е чувал за BTS – момчешката група от Корея, състояща се от седем членове (Jin, RM, j-hope, SUGA, V, Jimin, and Jung Kook), популярни в световен мащаб със своята впечатляваща музика, невероятни гласове, мащабни клипове и страхотни танци, както и със своите албуми „Love Yourself“ и „Map of the Soul“. Те превзеха музикалната сцена бързо, а феновете им, наречени „армита“, все още непрекъснато нарастват. Освен това момчетата подкрепиха кампания за борба с насилието „Обичай себе си“, която им спечели награди в родната страна и това е само една от благородните каузи с които талантите се занимават, когато не правят своята музика.

Групата се сформира още през 2010 г., но достигна популярност в световен мащаб през последните няколко години. Сега феновете на BTS са милиони и момчетата ще ги зарадват, като издадат нов албум преди края на годината. И специално за феновете у нас ни предоставиха това интересно и лично интервю. Така че BTS ARMY – прочетете го веднага!

Как сте напоследък и какво правите, издайте малко на феновете?

Правихме много неща, работим върху музиката си, работим върху нови песни за нашия албум, който ще издадем след няколко месеца. Всъщност работим много усилено по него. Освен това прекарваме време с хобитата си и се забавляваме чудесно. Имахме и онлайн концерт през юни, въпреки че не можахме да се срещнем с армията си, бяхме щастливи, че можем да ги зарадваме по този начин. И заснехме нов риалити сериал „BTS In the Soop”. („Soop“ означава гора на корейски).

Разкажете ни нещо за новия албум и първата песен от него „Dynamite“?

Докато работехме над албума, попаднахме на тази песен, която всъщност замисляхме отдавна и дори бяхме забравили. Това не беше по нашия (първоначален) план, но пуснахме тази песен като сингъл. Това е диско поп, която носи добро настроение. Искаме да изпратим на всички хора по света послание за щастие и увереност. Това е светла и весела песен, така че се надяваме хората да я харесат, да танцуват у дома или навън с нея и да повдигнат настроението си през тази трудна за всички ни година. Текстовете също са весели. Един от редовете гласи „Ще го запаля“, така че се надяваме много хора да получат енергия от слушането на песента. Искаме да го чуете.

Песента е изцяло на английски! Защо избрахте този подход?

Когато за първи път чухме песента, всички я харесахме. Мислехме, че английският език подхожда малко по-добре на мелодията от корейския. Всички се съгласихме, че пеенето на английски ще бъде по-добрият вариант, а и искахме да отправим предизвикателство както към нас, така и към феновете. Всички в света в момента преминават през трудни времена. Никой не е очаквал това, което ни се случи. Не можехме да направим много неща, които бяхме планирали. Много искахме да сме на сцената и да се срещнем с феновете. Чувствахме се празни и безпомощни и ни трябваше нещо, за да преодолеем това, така че използвахме тази възможност да опитаме нещо ново, като пеене на английски. „Dynamite“ е песен, която може да повдигне настроението на всеки. Натрупахме много енергия, пеейки и измисляйки тази песен.

Какво е посланието, което искате да отправите чрез нея?

„Dynamite“ изпраща послание за щастие и увереност. Тя казва, че въпреки че преминаваме през трудни времена, трябва да намерим свобода и щастие чрез танца и музиката. Бихме казали, че това е песен, посветена на всички хора, които се чувстват сякаш са паднали по време на маратон. Надяваме се, че ще развесели много хора в трудните времена. Посланието е, въпреки че нещата са трудни, нека се опитаме да преодолеем тези трудности и да продължим напред.

А какви са плановете ви след новата песен?

Нашата цел е да издадем новия си албум и да се срещнем с нашата армия (или поне част от нея) на 10 септември с филма „Break the Silence: The Movie“, който ще излезе по кината. Надяваме се да се хареса на феновете!

Какво ще кажете на децата в България, които искат да са като вас и да бъдат попзвезди или K-Pop артисти?

На първо място сме щастливи, че имаме фенове дори и от България. Никога не сме мечтали, че ще постигнем чак такъв успех и им благодарим за подкрепата. Надяваме се скоро да можем да се срещнем и с тях и да им го кажем лично. Колкото до останалото – трябва просто да правят това, което харесват и да учат здраво за него. Така че ако им харесва да пеят, нека го правят. Независимо от това, което всички им казват, ако имат талант и работят, за да го развиват хората ще ги забележат един ден. Ще има трудни моменти, но тези преживявания ви позволяват да растете и да се развивате.

Концертите от световното турне трябваше да бъдат разсрочени. Това как ви се отрази?

Накара ни да се чувстваме много безсилни. Беше разочароващо. Това бяха неща, които не бихме могли да променим, дори да се опитаме. Имахме чувството, че бягаме, спъваме се и падаме много сериозно. Бяхме тъжни, че не можахме да срещнем феновете си на сцената, затова подготвихме онлайн концерта, за да компенсираме поне малка част от тях. Но разбрахме, че сме най-добри на сцената, където наистина можем да бъдем BTS. Но въпреки това дори и само онлайн усещахме любовта и насърчението, които феновете ни изпращаха. Благодарим им за това – имаме най-страхотните фенове в целия свят!

Със съдействието на www.kidzworld.com и Lynn Barker



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град