За учители

Начало | За учители | Сдружение за споделено учене ЕЛА кани учители да споделят добрите си практики

Сдружение за споделено учене ЕЛА кани учители да споделят добрите си практики

Аз детето | 2020-09-30

Сдружение за споделено учене ЕЛА кани учители да споделят добрите си практики

За трета поредна година Сдружение за споделено учене ЕЛА организира Национална конференция „Приобщаващи образователни практики“. Това е едно от най-дългоочакваните събития сред образователните професионалисти и е пространство за идеи, искрена рефлексия, нови перспективи и обмен на опит. Тази година конференцията ще се проведе изцяло онлайн на 7 ноември 2020 г. от 9:30 ч. до 13:30 ч. с излъчване на живо на фейсбук страницата на Сдружение за споделено учене ЕЛА.

Темите на конференцията ще бъдат разнообразни: създаване на позитивен микроклимат в училището, работа в екип, детска закрила, партньорство с родителите, детско участие, своевременно идентифициране и подкрепа на деца с обучителни трудности, социално-емоционално учене, диференцирано преподаване, дистанционно обучение в условията на пандемия и др. Приоритет при избора на презентации ще имат практиките, които се облягат на споделените разбирания и съвместни действия на голяма част от училищната общност.

Ще бъдат представени 10 добри практики от училищата-партньори по проекта и още 10 практики от други училища.

Желаещите да представят своя добра практика педагози, трябва да изпратят до 14 октомври на адрес priobshti.se@cie-bg.eu:

  • Описание на своята добра практика в рамките на до 2 страници;
  • презентация – до общо 7 слайда;
  • сканирано копие на подписана декларация за информирано родителско съгласие, ако в презентацията са използвани снимки на деца;
  • кратка визитка: име, длъжност, училище, населено място, телефон и имейл адрес.

Екипът на Сдружението ще се свърже допълнително с авторите на селектираните практики до 21 октомври. Представените практики ще бъдат публикувани на Priobshti.se.

Тази година конференцията се осъществява в рамките на проект „Приобщи.се в нови партньорства“ /март-декември 2020 г./ с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град