игри за навън

Начало | игри за навън | Скачане на въже с думи – играта, която дори учителката ви ще хареса

Скачане на въже с думи – играта, която дори учителката ви ще хареса

Аз детето | 2019-05-28

Скачане на въже с думи – играта, която дори учителката ви ще хареса

Имате да учите куп думи по английски или пък как правилно се пишат на български, но навън времето е така хубаво, че просто не можете да се съсредоточите. Едвам сте прочели първата сричка от думата и вече сте забравили какво трябваше да правите, когато се загледахте в слънчевото време навън. Спокойно! Ние сме тук да ви спасим! Сега бързо ще можете и да излезете навън, и да играете и да учите думите. Нима това е възможно? Разбира се, че е възможно! С малко въображение и добри идеи всичко се случва. При това играта е толкова полезна и интересна, че дори учителката ви ще я хареса и като нищо ако ѝ я покажете ще я включи в почти всеки урок.

Каква точно е играта ли? Много лесна и интересна, а най-хубавото е, че можете да се забавлявате както сами, така и с много съученици и приятели. Ще ви трябват въже за скачане, тебешири и думите, които трябва да научите. Всичко е много просто – виждате първата дума, която трябва да запомните и след това я казвате по срички като на всяка сричка скачате на въже. Ако я кажете съвсем правилно я написвате с тебешир на земята и продължавате със следващата. Ако сгрешите обаче започвате всичко отначало. При това не само тази дума, а всички думи. Знаем, че не звучи толкова хубаво, но когато скачате на въже и се забавлявате няма да усетите как неусетно ще спрете да грешите и ще научите всичко при това доста по-бързо.

Ако пък сте повече деца можете да се разделите на отбори и да се редувате в казване на думи. Накрая този отбор, който го направи първи печели. Знаем, че цялата тази игра звучи малко странно, но непременно опитайте. Ще видите колко забавна, интересна и полезна е!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град