игри за навън

Начало | игри за навън | Следвайте тези съвети и ще направите снимки на сапунени мехури, които си струва да споделите с всички

Следвайте тези съвети и ще направите снимки на сапунени мехури, които си струва да споделите с всички

Аз детето | 2020-08-10

Следвайте тези съвети и ще направите снимки на сапунени мехури, които си струва да споделите с всички

Факт е, че всички, дори и домашните любимци, обичаме сапунените мехури! Те са прекрасни, леки, цветни и красиви! И стават за страхотни снимки, нали? Все пак колко невероятни кадри има в интернет, които се радват на огромна популярност! Сигурно и на вас често ви се е искало да направите такава прекрасна снимка, която ще се споделя хиляди пъти, ще получава безброй коментари с думи като „уникално“, ще валят сърчица и харесвания във Фейсбук и Инстаграм! Е, първо ще ви разочароваме като ви кажем, че повечето такива снимки са направени с много професионална техника и осветление в специални студия. А сега ще ви зарадваме като ви кажем, че стига да сте достатъчно бързи и креативни можете да направите почти толкова уникални снимки и сами. Почти сами... Ще ви трябва асистент, който да прави балоните, защото ще е трудно и да снимате бързо и да ги правите.

Освен това помислете и за подходящия и издръжлив разтвор. Той е основата на тези снимки! Можете разбира се да си купите готов или пък още по-добре да го направите ето по този начин! Все пак е изпробван и работи! След като имате асистент и разтвор, ето и още малко съвети!

Първо е важно да запомните, че най-хубавите снимки на сапунени мехури стават на открито и слънчево място – парк, планина, двора на дома ви, когато има много слънце! Второ е важно ако телефонът или фотоапаратът ви позволява да намалите на почти най-ниската степен светлочувствителността (ISO). Колкото по-ниско, толкова по-ясни ще са снимките. Запомнете също така, че трябва да снимате бързо, да уловите момента. Макар и понякога да издържат повече от 3 секунди сапунените мехури са най-хубави непосредствено след самото им създаване. Затова ако имате функция за поредица от бързи снимки – сега е моментът да се възползвате от нея.

Колкото до самите снимки – оставете въображението да ви води! И все пак ето още няколко идеи от нас!

Снимайте балоните непосредствено след издухването им, най-добре на фона на слънчевата светлина. Знаем, че сте чували, че не е хубаво да се снима срещу слънцето, но тук случаят е различен и ще получите уникална снимка като тази!

Можете да използвате и увеличение и при това не да снимате самите балони, а по-скоро да се фокусирате към създаването им, а те да бъдат фон! Звучи като че няма да стане нищо, но всъщност е красиво!

Намерете и подходящ фон, гората или пък небето са идеални, но ако намерите нещо дребно, съпоставимо по размер с балоните, което да вмъкнете в кадъра, може да се получи нещо уникално.

Като говорим за увеличение, опитайте се да помолите асистента да направи балоните много близо до вас, а вие увеличете настройките за максимално близо до обекта. Това в повечето случаи не работи за големи обекти, но за сапунените мехури е идеално. Ще заснемете красивите цветове, които имат, както и начина по който обектите около тях се отразяват като в огледало. Все пак признайте, кой не би харесал такава снимка! А вие можете да я направите по този начин със сигурност!

Както казахме, вкарайте и малко въображение, като например насапунисайте някаква повърхност със сместа за балони и помолете помощника си да „издуха“ балони върху нея. Май прилича на нещо, което си струва да се сподели, нали?

Знаем, че повечето хора в социалните мрежи не обичат ефекти върху снимките, но ако са точните и не се прекалява става нещо невероятно. Ето убедете се сами и после опитайте и вие!

Не забравяйте и за асистента! Снимайте и него заедно с балоните, хората харесват такива композиции на снимките, а и не можете да отречете, че стават хубави, нали?

Е това е от нас! Сега взимайте смартфоните, братя, сестри или приятелчета, малко смес за сапунени мехури и се забавлявайте. Но не забравяйте и да споделите резултатите в социалните мрежи, сигурни сме, че не само ние искаме да ги видим!

Ето и още няколко интересни идеи:
Нашите 4 начина прочети и супер сапунени мехурчета си направи
Цветни змийчета от сапунени мехурчета – нов и цветен начин за игра със сапунени мехури
Защо в сапунените мехурчета понякога се вижда дъга?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град