афиш

Начало | афиш | Театър „Възраждане“ представя вълшебна приказка за омагьосана принцеса

Театър „Възраждане“ представя вълшебна приказка за омагьосана принцеса

Аз детето | 2019-02-18

Театър „Възраждане“ представя вълшебна приказка за омагьосана принцеса

Ново куклено представление за деца по приказка на великобританския автор Джордж Макдоналд ще представи тази събота столичният театър „Възраждане“. Премиерата на „Въздушната принцеса“, с режисьор Любомира Костова, ще бъде на 23 февруари от 11 ч., а второто представление ще е от 12.30 ч.

Зрителите ще видят история за омагьосана принцеса, която заради прокобата на зла вещица е обречена да лети постоянно. вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна – не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува. Животът ѝ е безгрижен и изпълнен с веселие, докато вражески войски не нападат съседното кралство и хващат в плен неговите крал и кралица. Тогава синът им, младият принц, излиза от пределите му и бродейки, достига до езерото. Той се влюбва в принцесата от пръв поглед като очаква любовта му да е споделена.

Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба. Вещица не понася принцесата да е щастлива и измисля пъклен план – прави зла магия – водата в кралството изчезва, спира да вали дъжд, а езерото пресъхва. Единственият начин проклятието да бъде развалено е ако принцът е готов да жертва живота си в името на любовта към принцесата. Магията е развалена, и както става в приказките, доброто побеждава.

След премиерата, кукленото представление ще бъде представено два пъти на 24 февруари – от 11 и 12.30 ч. Билетите са в продажба на касите на театъра.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град