игри за навън

Начало | игри за навън | Течен тебешир: най-готиното забавление за лятото

Течен тебешир: най-готиното забавление за лятото

Аз детето | 2020-08-10

Течен тебешир: най-готиното забавление за лятото

Сега ако ни кажете, че не обичате да рисувате с тебешири просто няма да ви повярваме! Може да не сте едни от най-големите им фенове, ама всеки обича да хване тебешир и да нарисува или просто да надраска нещо навън. Все пак тебеширите са единствените, с които можеш да рисуваш направо върху земята и всеки, който мине да види произведението ти. Тебеширите са едни от тези неща, които ни предлагат безкрайно количество от забавления, които не изискват нищо друго. Просто няколко цветни тебешира и това е, но пък забавлението е гарантирано. Освен това ще развие фантазията ви и ще видите колко по-интересна е тя от всяка игра или филм. Дотук обаче свършваме с обикновеното, това, което ще ви предложим сега е също толкова готино и вълшебно, колкото и идващите топли летни дни пълни с игри. Подходящо е дори и за тези от вас, които сега седят и си мислят „Да бе, твърде съм голям, за да си играя с тебешири!“. Да, сигурно е така, но пък никой не е голям, за да си играе с течни тебешири. Най-якото е, че можете да си ги направите съвсем сами. Какво ще кажете, вече да започваме!

Знайте, че това не са точно тебешири в истинския смисъл на думата, но пък понеже с тях се рисува навън ги нарекохме така. За да си ги направите за всеки цвят ще ви трябват:

  • 1 супена лъжица темперна боя
  • 1 чаша топла вода
  • половин чаша нишесте
  • няколко капки препарат за съдове
  • купичка
  • бутилка с дупка или пък пръскало, в което да сипете тебешира

Вие сами си решавате колко и какви цветове да имате. За да си ги направите, просто следвайте инструкциите:

В купа сипете нишестето и топлата вода и разбъркайте, докато се получи лепкава каша. След това добавете боята и препарата за съдове. Разбъркайте още малко докато не се получи цветна смес. След това сипете в бутилка от шампоан, друг препарат за съдове или пък пръскало и сте готови. Вече можете да творите!

Просто е, но пък е така забавно! Кой не обича да пръска, да рисува и въобще да цапа. Дори и на възрастните би им се искало, но го пазят в тайна. Освен това стават най-оригиналните рисунки навън, които сте виждали. Просто опитайте, гарантираме, че ще се забавлявате цяло лято!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град