игри за навън

Начало | игри за навън | Забавни неща, които да направите през лятната ваканция

Забавни неща, които да направите през лятната ваканция

Аз детето | 2021-06-23

Забавни неща, които да направите през лятната ваканция

Лятото със сигурност вече е тук, което автоматично означава, че и лятната ваканция за всички е започнала! Всеки човек, независимо дали е възрастен или дете, очаква дългата и с най-хубавото време лятна почивка и планира хиляди неща, които да направи през нея и за които времето през остатъка от годината или не е подходящо, или пък самото време не достига, за да се направят. Така и вие си мечтаете за хиляди неща, които да свършите, когато поредният клас е зад гърба ви... Само ако можехте сега и да си спомните какви бяха... Докато се сетите, ние ви предлагаме няколко забавни неща, които да опитате докато си спомните какво бяхте решили да правите. Така хем няма да скучаете, хем ще направите лятото си и още по-интересно.

Напишете нещо и нека то види бял свят

Ако не ви харесва да сте чак толкова екстремни или пък родителите ви не дават, не се отчайвайте, има още хиляди забавни неща, които можете да направите. Защо не опитате да напишете нещо? Днес да публикуваш свой текст е по-лесно от всякога, нали има интернет? Единственото, което ви трябва е време, вдъхновение и въображение. Времето точно сега със сигурност го имате, така че побутнете въображението си и започнете. Напишете интересна история – може да ви се е случила реално, можете да я поукрасите или направо да си измислите някоя. След това просто я публикувайте в интернет, като например ни я изпратите. Ние обичаме много да четем вашите произведения и да ги публикуваме. Имаме много рубрики, така че подходящата за вашата история е точно тук. Освен това, ще спечелите и червени точки, когато дойде септември от това си занимание. ;-)

Спортувайте

Няма как да пропуснем това. Да, има и зимни спортове например, но лятото предлага най-много забавни възможности – плуване, бягане, тенис на корт, тенис на маса, каране на колело.... всякакви предизвикателства има през лятото. Опитайте всичките и ще видите, че освен, че никога няма да скучаете, дори няма да ви стигне и времето за всичко, а накрая на лятото ще си дадете сметка, колко забавно е било то!

Природата ви зове

Наложително е, даже е задължително да не прекарвате твърде много време пред компютъра, таблета и всички подобни неща през лятото! Знаем, че много малко хора могат да се откъснат от тях изобщо, такива са времената сега, но не прекарвайте твърде много време – зимата и есента, ще има достатъчно време да правите това. Сега излизайте често навън с приятели – в парка, в планината и където намерите. Дори да нямате никакъв предварителен план сме сигурни, че един път излезли навън, ще си намерите куп интересни занимания.

Гмурнете се

Обичате ли да ходите на басейн? Сигурни сме, че мама и татко няма да пропуснат да ви заведат това лято – независимо дали е басейнът на морето или в родния ви град. Ако е така, защо не опитате малко скокове във вода. Разбира се, ако сте начинаещи от малко разстояние и много внимателно или пък ако можете направо се запишете да тренирате някакъв воден спорт, може дори и само за лятото. Има голям избор – от обикновеното плуване, през скоковете във вода, до синхронното плуване. А на морето често предлагат дори и няколко урока по уиндсърфинг. Много е яко това нещо! Качваш се на дъска с платно и стига да има подходящ вятър той те носи в морето и ти пориш вълните без страх!

Направете си пъзел

Реденето на пъзели е забавно, но още по-весело е ако сами си направите такива. Това си е голямо хоби! Ако умеете да рисувате добре, а може и не чак толкова добре, вземете картон, нарисувайте някаква картина върху него и след това я разрежете на парчета като частите на истински пъзел. Можете дори да направите няколко такива еднакви пъзела и да организирате турнир с приятелите си, кой най-бързо ще го нареди.

Настолни игри

Настолните игри са истинско и неповторимо забавление. Те не се изчерпват само с монополи и не се сърди човече. Има още много настолни игри, коя от коя по-хубави, за които обаче се изисква дълго време за игра, така че точно сега е моментът. Дори не е нужно да си ги купувате – има си специални клубове, в които освен, че има самите игри има и човек, който да ви обясни как се играят и да ви покаже. Така че какво чакате взимайте приятелите под ръка и отивайте да играете!

Сигурни сме, че ако опитате поне една от тези идеи и си измислите свои, лятото ви ще бъде незабравимо и неповторимо!

Снимки: pixabay.com

Вижте още:
Неща, които да направите това лято, за да бъде то незабравимо



Коментари
2 коментара

Симеон Добрев, 10 г.,

Публикувано на 16.06.2017

Хубави неща за правене, но за нещото което би трябвало да излезе на бял свят си е трудно.

Снежанка Иванова, 13 г.,

Публикувано на 19.06.2019

Изненадаме майка си или баща си или цялото семейство

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град