фокуси

Начало | фокуси | Зарчетата, които си сменят страните – фокус за сръчни магьосници

Зарчетата, които си сменят страните – фокус за сръчни магьосници

Аз детето | 2015-07-09

Зарчетата, които си сменят страните – фокус за сръчни магьосници

Днес ще ви покажем един много интересен фокус със зарчета, за който се изисква голяма доза сръчност. Но не се притеснявайте, сигурни сме, че всички вие сте сръчни или ако не сте, то само с няколко репетиции ще станете. Както може би се досетихте освен сръчни ръце, за този фокус ще ви трябват и две зарчета. Бъдете сигурни ще впечатлите много вашата публика с този фокус, независимо на каква възраст е тя, защото представете си следното. Показвате две зарчета между пръстите си, така че да се виждат две страни, двете шестици. След това ги показвате и от обратната страна – така че да се видят двете единици. Запомнете това, много е важно за фокуса, когато съберем противоположните страни на зарчетата винаги се получава 7. Например: 6+1, 2+5, 3+4. Сега да продължим, след това показвате още веднъж първоначалните страни, но сега шестиците са се превърнали в петици. Можете да повторите движението отново и отново, превръщайки петиците в шестици, единиците в двойки и т. н.

Интересно нали? И изобщо не е трудно, просто трябва да научите основното движение. За да направите това, първоначално поставете зарчетата между показалеца и палеца на дясната си ръка като показвате лицата на шестиците. Ако завъртите пръстите си в противоположна посока, все едно завинтвате болjче, ще се обърне горното лице на зарчетата. И ако в същото време завъртите и ръката си, за да покажете противоположната страна на зарчетата, завъртането на палеца ще остане скрито. Ако покажете обратната страна два пъти, първият път без завъртането на палеца и вторият път като го направите, ще излезе, че обратната страна си е сменила точките. Можете да повторите фокуса отново веднъж като е показана обратната страна.

Разбрахте ли, не? Не се притеснявайте, ето го стъпка по стъпка:

  • 1. Покажете зарчетата с две шестици.
  • 2. Покажете и обратната страна, две единици, като ги завъртите в ръката си.
  • 3. Върнете се в първоначалната позиция, показвайки шестиците.
  • 4. Кажете: "Хоп" или "Абракадабра" и покажете обратната страна, на като извършите основното движение. Зрителите ще се надяват да видят двойките.
  • 5. Ако обърнете зарчетата, без да ги завъртате с палеца, ще се появят петиците на мястото на шестиците.


Това е всичко, изрепетирайте го няколко пъти и готово, ще имате, лесен и много ефектен фокус в ръкава си. :-)

Снимка: sxc.hu



Коментари
1 коментар

Валенсия Славчева, 11 г.,

Публикувано на 03.06.2018

за 2 дни успях да направя фокуса не мога да повярвам направо съм изумена за първи път в живота си направих фокус и то за 2 дни

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град